Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pech voor prinses Sofía tijdens vakantie Mallorca

11 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Sofia, de jongste dochter van koning Felipe en koningin Letizia van Spanje, is afgelopen weekeinde geblesseerd geraakt aan haar rechterknie. Dat was maandagavond goed zichtbaar toen het gezin een bezoek bracht aan de plaats Petra op Mallorca.

De 13-jarige Sofia liep met een kruk en werd waar nodig liefdevol ondersteund door haar zus prinses Leonor (14). Volgens Spaanse media liep Sofia de verwonding zondag op bij een val in paleis Marivent. Er was een een aantal hechtingen nodig om de schade te herstellen, liet het Spaanse hof weten. Maar meer details kregen de media niet.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In het plaatsje Petra bezochten de koninklijke vakantiegasten onder andere het geboortehuis en museum van pater Juníper Serra. Deze priester speelde een belangrijke rol bij de kerstening van Mexico en de Amerikaanse staat Californië, waar hij onder meer in San Diego een katholieke missie stichtte. Juníper Serra (1713-1784) werd in 1988 door paus Johannes Paulus II zalig verklaard en in 2015 door paus Franciscus heilig verklaard.

De bevolking van Petra was massaal op de been om koning Felipe en zijn gezin te begroeten. Om de hoek van het museum werd echter gedemonstreerd tegen de monarchie. Naast het koninklijk gezin verblijven ook koningin Sofia en prinses Elena, de oudste zus van Felipe, op Mallorca.

Lees verder onder de video.

Ongewenst

Prinses Cristina geniet met haar vier kinderen van een familievakantie in de Zuid-Franse badplaats Bidart. De jongste zus van koning Felipe werd daar door Spaanse media gefotografeerd tijdens een wandeling op straat.

In het verleden zou Cristina met haar zoons Juan (20), Pablo (19) en Miguel (18) en dochter Irene (15) naar Mallorca zijn gegaan, het traditionele vakantieoord van de koninklijke familie. Maar sinds Cristina en haar man Iñaki Urdagarin zo'n acht jaar geleden verstrengeld raakten in een corruptie- en fraudeschandaal, was hun aanwezigheid niet langer gewenst. De kinderen mochten overigens nog wel komen en zo verbleven Miguel en Irene vorig jaar enige tijd bij hun oma koningin Sofia in paleis Marivent.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--