Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Persoonlijk briefje en bloemen van Charles op kist Elizabeth

19 september 2022 · Leestijd 2 min

Koning Charles was bij de aanvang van de uitvaartplechtigheid van zijn moeder koningin Elizabeth duidelijk geëmotioneerd. Bij het binnendragen van de kist veegde de koning een traan weg.

De kist werd Westminster Abbey ingedragen. Achter de kist liepen behalve Charles ook onder anderen prins William, prins Harry, prins Edward, prinses Anne en prins Andrew. Ook prinses Catherine, hun kinderen George en Charlotte en Harry's vrouw Meghan voegden zich achter de kist.

Persoonlijk briefje

De bloemen op de kist van koningin Elizabeth zijn persoonlijk uitgekozen door haar zoon, koning Charles. Tussen het bloemstuk zit een persoonlijk briefje van de nieuwe koning. Wat op het briefje staat is onbekend. 

De bloemen komen uit de tuin van Buckingham Palace, Clarence House en Highgrove House. In het stuk zit ook rozemarijn en mirte. Rozemarijn staat voor herinnering en mirte voor een gelukkig huwelijk, een verwijzing naar Elizabeths man Philip, met wie zij ruim zeventig jaar getrouwd was. De mirte is gegroeid uit een stekje van het bruidsboeket van de koningin. 

Lees verder onder de foto.

ANP-455016634

De dienst wordt onder anderen geleid door de anglicaanse priester David Hoyle. De koren van Westminster Abbey en Chapel Royal zingen de liederen. Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury en hoogste geestelijke van de Anglicaanse kerk, houdt een preek.

De kist

De kist werd door 8 militairen de kerk binnengedragen. Tijdens de uitvaartdienst staat de kist van Elizabeth precies in het midden van Westminster Abbey. De doodskist van de koningin is al ruim 30 jaar geleden gemaakt. De kist is gemaakt van Brits eikenhout en van binnen bekleed met lood en is daarom extreem zwaar. De loden voering is een koninklijke traditie omdat het voorkomt dat vocht binnendringt en zo het lichaam langer geconserveerd kan worden.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--