Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pieter-Christiaan mist oud-atletiekbondscoach

17 maart 2021 · Leestijd 1 min

Pieter-Christiaan heeft met verdriet gereageerd op het overlijden van voormalig bondscoach wegatletiek Wim Verhoorn. Hij overleed dinsdag op 79-jarige leeftijd, bevestigde oud-bestuurslid van de Atletiekunie Roelof Veld.

"'Een coach is iemand die je begrijpt en je verder helpt', een van mijn korte uitspraken over Wim Verhoorn, oud bondscoach en bijna 20 jaar ook mijn coach geweest", schrijft de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven op Instagram bij een aantal foto's waarop ze allebei te zien zijn. "Vele wedstrijden en talloze kilometers voorbereidingen hebben we samen beleefd, met NYCM (9x) als een van de vele hoogtepunten. Een mooie foto om onze vriendschap te eren volgt nog, nu overheerst het verdriet om het gemis van een geweldige coach, makker en inspirator."

Verhoorn werkte tussen 1981 en 1990 als bondscoach bij de Atletiekunie. Ook organiseerde hij wedstrijden als de City-Pier-City Loop en hielp hij tienduizenden marathonlopers in de voorbereidingen naar de marathon van New York. Ook Willem-Alexander kreeg training van Verhoorn in aanloop naar zijn marathon in 1992.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--