Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pieter-Christiaan zet beste beentje voor

30 september 2019 · Leestijd 2 min

Prins Pieter-Christiaan heeft zich zondag door de regen en kramp in zijn rechter hamstring er niet van laten weerhouden om voor de zesde keer de marathon van Berlijn te voltooien. PC liep de ruim 42 kilometer lange race om aandacht te vragen voor Laureus Sport en voor het gedragsprogramma 'Alleen jij bepaalt.'

De tijd waarin Pieter-Christiaan de marathon voltooide was zo'n dertig seconden langzamer dan vorig jaar: 3.21,59. "Ik ben blij dat ik door ben gegaan", zei de prins na afloop, "maar het was afzien."

"Tot 25 kilometer ging alles volgens plan. Toen moest ik langzamer gaan lopen omdat ik even wat minder energie had. Maar dat was niets schokkends, totdat ik in de regenbui terecht kwam en de kramp in mijn rechter hamstring schoot."

Doorzetter

Het maken van een goede tijd had de prins al uit zijn hoofd gezet. "Ik hoopte dat ik weer energie zou krijgen en dat lukte. De laatste vijf kilometer gingen oké. Maar toen was de schade al gedaan en was van het mooie begin niets over. Ook was ik veel te koud. Ik lag met rillingen en kramp in de recoverytent. Niettemin ben ik blij dat ik door ben gegaan."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Laureus sport

'Alleen jij bepaalt wie je bent' is een preventieproject voor jongeren tussen twaalf en achttien jaar om delinquent gedrag te voorkomen. De jongeren krijgen clinics van professionele sporters en worden gestimuleerd om lid te worden van een sportvereniging. Het doel is dat de jongeren daardoor een veilige leeromgeving krijgen en een positieve gedragsverandering ondergaan.

Het project is van origine van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, die het in 2016 hebben overgedragen aan de sportorganisatie stichting Laureus. Prins Pieter-Christiaan is voorzitter van de Nederlanse tak van Laureus.

Bron: ANP/ Foto: @PCvanOranje

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--