Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pieter in actie als fotograaf bij Hollandse 100

17 maart 2019 · Leestijd 1 min

Hoewel Pieter van Vollenhoven niet op de fiets stapte of de schaatsen aantrok voor De Hollandse 100 had hij zichzelf wel een andere rol toebedeeld. Pieter stond namelijk aan de zijlijn van het schaats- en fietsevenement in Heerenveen om zijn gezinsleden te fotograferen.

Toch was het nog een hele uitdaging om zijn schaatsende echtgenote prinses Margriet en zoons Bernhard en Pieter-Christiaan op de gevoelige plaat vast te leggen. Het lukte Pieter niet gelijk een mooi kiekje te maken omdat de instellingen van zijn camera niet goed stonden voor de langsglijdende schaatsers.

"Ik moet 'm op een hogere snelheid zetten. Ik moet het nog een keer proberen", zegt Pieter, terwijl hij het resultaat op zijn fototoestel bekijkt. "Kijk, het is net als bij een dier. Die gaat ook niet zitten wachten op de foto. Dus ik moet het even aanpassen."

Lees verder onder de foto's.

Zelf sportte Pieter niet mee bij het door Bernhard georganiseerde evenement waarbij geld wordt opgehaald voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Op Twitter deelt hij een foto van Margriet en Bernhard die zich wel in het zweet werkten.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--