Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pieter van Vollenhoven gedoopt

21 september 2009 · Leestijd 1 min

Zondag is Pieter Anton Maurits Erik van Vollenhoven in besloten kring gedoopt. Hij is de zoon van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita. De doop vond plaats in de kapel van Paleis het Loo in Apeldoorn.

De dienst werd geleidt door Ds. E.C. Roos, predikant te Den Haag, en gehouden onder verantwoordelijkheid van de Protestantse gemeente in Apeldoorn. De overdenking werd verzorgd door Ds. H. Leggte, Doopsgezind predikant te Amsterdam. Ouderling van dienst was mevrouw R. Luyten-Bokhorst.

De peetouders van Pieter zijn prof. mr. Pieter van Vollenhoven, prins Maurits, jonkvrouw Anouk van Doorn en Sandra Chollet. De laatste twee zijn vrienden van prins Pieter Christiaan en prinses Anita.

Een groot deel van de koninklijke familie was van de partij bij de doop. De meesten hadden ook hun eigen kinderen meegenomen naar de dienst. Onder de aanwezigen waren ook zangeres Katie Melua, die bij het huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita haar hit ‘Nine Million Bicycles’ zong, presentator Wilfred Genee en zanger Rene Froger en zijn vrouw Natasja. Genee en Froger zijn beiden goed bevriend met het prinselijk paar.

Pieter van Vollenhoven is geboren op 19 november 2008.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--