Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Poll: De Prinsjesdag-outfits van koningin Máxima

24 september 2016 · Leestijd 2 min

Voor vele Nederlanders is Prinsjesdag dé dag dat de miljoenennota en de plannen van de regering bekend worden gemaakt. Maar voor de royaltyfans en modeliefhebbers ligt de focus op iets heel anders: de outfit van koningin Máxima. Wij hebben de Prinsjesdag-outfits van de koningin op een rijtje gezet.

Gouden Taminiau (2013)

In 2013 wordt Máxima koningin. Op de dag dat Willem-Alexander wordt ingehuldigd straalt koningin Máxima in een koningsblauwe japon van de Nederlandse couturier Jan Taminiau. Ook op haar eerste Prinsjesdag als koningin kiest ze voor een ontwerp van zijn hand. Máxima pakt flink uit met een goudkleurige japon en grote hoed.

Maxima-jurk-2013.jpg
Maxima-Prinsjesdag-2013.jpg

Roze Valentino (2014)

Het jaar erna kiest koningin Máxima voor een fuchsiakleurige japon van het Italiaanse modehuis Valentino. Op het hoofd draagt de koningin een ‘bibi’ (klein hoedje) van haar favoriete hoedenontwerpster Fabienne Delvigne.

Maxima-prinsjesdag-2014.jpg
Maxima-2014-zwaai.jpg

De Japanse Kamer (2015)

In 2015 draagt de koningin opnieuw een japon van Jan Taminiau. De handschilderingen op de jurk zijn geïnspireerd op de Japanse Kamer in Paleis Huis Ten Bosch. Opvallend is dat de koningin er op ‘hoedjesdag’ voor kiest om geen hoed te dragen.

Maxima-jurk-2015.jpg
Maxima-Willem-Alexander-2015.jpg

Nachtblauw en goud

Dit jaar heeft koningin Máxima gekozen voor een nachtblauwe blouse met bijpassende goudkleurige rok met pailletten. Het ontwerp is van de hand van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen. In de taille draagt koningin Máxima de saffieren strikbroche van koningin Wilhelmina.

Maxima-prinsjesdag-2016.jpg
Maxima-2016-prinsjesdag.jpg

Welke vind jij het mooist?
Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen op deze poll.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--