Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Polo: een populaire sport met veel liefdevolle momenten

15 juli 2023 · Leestijd 2 min

Polo, een populaire balsport bij de Britse koninklijke familie. Koning Charles is groot liefhebber van de sport en deelt deze hobby met zijn zoons, William en Harry. In de loop der jaren hebben de prinsen heel wat prijzen binnengesleept. Als de prijsuitreiking geweest is en de overwinning gevierd wordt, kunnen de heren rekenen op een liefdevolle zoen van hun trotse echtgenotes.

Polo wordt te paard gespeeld door twee teams van vier spelers en heeft als doel om de bal bij de tegenstander tussen twee palen door te slaan. De spelers gebruiken hiervoor de zogeheten 'mallet', een hamervormig slaghout. Het is één van de oudste sporten die er bestaat en heeft inmiddels heel wat koninklijke fans gekregen. Veel leden van de Britse koninklijke familie doen mee aan wedstrijden en de winst heeft vaak romantische momenten tot gevolg. 

Lees verder onder de foto's. 

Charles_polo
William_Harry_Charles_polo
De prinsen William, Harry en Charles tijdens een polo-wedstrijd in 2003.
William_paard
Harry_polo_paard

Charles & Diana

Het is algemeen bekend dat het huwelijk van Charles en Diana (1961-1997) geen schoolvoorbeeld was voor harmonie. Toch hebben we in de vijftien jaar dat ze met elkaar getrouwd waren een aantal liefdevolle momenten kunnen zien. 

Lees verder onder de foto's. 

Charles_Diana_polo_1985
1985.
Diana_Charles_polo_1987
Prins Charles en prinses Diana in 1987.

Prinses Diana heeft tijdens haar huwelijk veel polotrofeeën uitgereikt. Bekijk hieronder een video van zo'n moment uit 1987.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

William & Catherine 

William en Catherine, de Prins en Prinses van Wales, hebben onlangs hun koperen bruiloft gevierd. Na 12,5 jaar huwelijk straalt de liefde er nog steeds van af. Dat hebben we eerder deze maand kunnen zien tijdens een polowedstrijd van prins William die eindigde in een innig moment tussen de twee. 

William_Catherine_polo_2011
2011.
Catherine_William_polo_2023
Juli, 2023.

Harry & Meghan 

Prins Harry is eveneens een fanatieke polospeler. Zijn vrouw Meghan staat dan ook graag langs de kant om haar echtgenoot aan te moedigen. Ook draait zij haar hand er niet voor om als er een prijs uitgereikt moet worden. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--