Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Albert beperkt viering nationale feestdag Monaco

7 november 2020 · Leestijd 2 min

Prins Albert II van Monaco heeft zaterdag bekendgemaakt dat de nationale feestdag op 19 november in het licht van de geldende coronamaatregelen in zeer beperkte vorm zal worden gevierd. Zo is er geen defilé voor het paleis, vervalt het traditionele vuurwerk, zijn alle recepties geschrapt en is er voor het Te Deum in de kathedraal maar beperkt toegang. En alleen met mondkapje.

De lintjesregen is dit jaar ook anders. Albert zal er op de binnenplaats van het paleis nog een aantal onderscheidingen zelf overhandigen, maar de grootste groep ontvangt de medaille met de koerier thuis. Datzelfde was al bepaald voor de zestigplussers van het vorstendom. Die zijn in de aanloop naar de feestdag altijd welkom in de Foyer Rainier III om daar uit handen van de prinselijke familie een cadeautje te krijgen. Ook dat gebeurt nu via de bezorgdienst.

Op de binnenplaats van het paleis vindt naast de uitreiking van medailles, waarbij met name eerstelijnswerkers in de strijd tegen het coronavirus worden geëerd, ook een bescheiden militaire ceremonie plaats. Verder gaat het galaconcert van Cécilia Bartoli in het Grimaldi Forum door. Alleen is het aantal genodigden beperkt tot vijfhonderd, een derde van het oorspronkelijke aantal.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--