Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Albert installeert nieuwe premier Monaco

2 september 2020 · Leestijd 2 min

Prins Albert II van Monaco heeft dinsdag in het Palais Princier de nieuwe minister van staat, Pierre Dartout, van het prinsdom beëidigd. Hij is de opvolger van de maandag teruggetreden Serge Telle, die vorige week al officieel afscheid had genomen van de vorst.

Dartout gaat als 'ministre d'État' als een soort minister-president leiding geven aan het dagelijks bestuur van Monaco, bestaande uit een kabinet van vijf leden. Dat doet hij als plaatsvervanger en soms als vertegenwoordiger van Albert, die zelf in veel zaken wel het laatste woord heeft.

De nieuwe man is in principe aangesteld voor een periode van drie jaar en is afkomstig uit het bestuursapparaat van buurland Frankrijk. Dartout (66) is niet onbekend met Monaco want de afgelopen jaren deed hij dienst als prefect van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur, dat het prinsdom aan alle kanten omsluit.

Na de installatieplechtigheid in het paleis, waarbij ook de regeringsleden aanwezig waren, hadden prins en minister van Staat een lang persoonlijk onderhoud waarin Albert vertelde wat zijn verwachtingen zijn voor de komende jaren.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--