Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Albert neemt tweeling mee naar klimaattop Glasgow

1 november 2021 · Leestijd 2 min

Prins Albert van Monaco neemt zijn tweeling mee naar de klimaattop COP26 in Glasgow. Prins Jacques en prinses Gabriella zullen volgens de royal "een eigen programma" afwerken, vertelde hij aan het blad People.

Gabriella en Jacques, die volgende maand zeven jaar worden, hebben vakantie en Albert wilde ze niet alleen achter laten. Hun moeder, prinses Charlène, is nog in Zuid-Afrika. Daar herstelt ze van een neusoperatie.

Leerproces

De kleine royals zullen volgens Albert musea en allerlei bezienswaardigheden in Glasgow bezoeken. Albert denkt dat de aanwezigheid van Jacques en Gabrielle waardevol kan zijn voor ze. "Maar het is duidelijk dat je ze op die leeftijd niet overal mee naartoe kunt nemen", legt hij uit. "Ze gaan zich vervelen als het te officieel is."

Het bezoek aan Glasgow is voor de tweeling ook een leerproces. Albert wil ze op deze manier langzaam kennis laten maken met het vervullen van hun taken, zoals het bijwonen van verschillende officiële bijeenkomsten. De prins wil wel dat zijn kinderen de tijd krijgen om te wennen aan hun toekomstige leven. "Ze moeten de kans krijgen zelf te ontdekken dat het vervullen van officiële taken ook leuk kan zijn."

Attractiepark

Het Monegaskische hof deelde zondag een kort filmpje van het bezoek van prins Albert en de tweeling aan Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland. 

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--