Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Albert op bezoek bij omstreden viroloog

7 juli 2020 · Leestijd 2 min

Prins Albert II van Monaco heeft dinsdag in het Franse Marseille een werkbezoek gebracht aan het Institut Hospitalo-Universitaire Méditerranée. Daar ontmoette hij de omstreden directeur van het instituut voor infectieziekten, de viroloog en professor Didier Raoult. Met hem sprak de vorst van Monaco over de bestrijding van het coronavirus.

Viroloog Didier Raoult
Viroloog Didier Raoult.

Didier Raoult (68), wiens uiterlijk in de media wordt beschreven als dat van een oude rocker, heeft de afgelopen maanden wereldwijd opzien gebaard door coronapatiënten te behandelen met een mix van hydroxychloroquine, bekend van het malariamiddel chloroquine, en het antibioticum azithromycine. Volgens hem kon hij daarmee patiënten genezen.

De bewering van Raoult werd van alle kanten in twijfel getrokken. Hij werd zelfs een 'witchdoctor' genoemd in wetenschapspublicaties en Franse autoriteiten tikten hem op zijn vingers over zijn stellige uitspraken die niet wetenschappelijk onderbouwd waren, al was Raoult het daar niet mee eens. Onder meer de presidenten van Amerika en Brazilië zagen echter veel in het gebruik van het antimalariamiddel en verwezen graag naar de Franse professor.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--