Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Albert strooit met lintjes voor nationale feestdag

19 november 2020 · Leestijd 2 min

Het vorstendom Monaco probeert op aangepaste wijze de nationale feestdag te vieren. Dat betekent dat grote samenkomsten niet mogelijk zijn en prins Albert II en zijn familie creatief moeten omgaan met traditionele elementen als het uitreiken van lintjes en andere onderscheidingen.

De feestdag is op 19 november en is verbonden met de heilige Rainier, de naamgever van Alberts in 2005 overleden vader prins Rainier III. Albert, wiens naamdag op 15 november is, besloot bij de troonsbestijging de datum van de feestdag - het 'feest van de prins' - niet te veranderen. Voorheen gebeurde dat wel, al naar gelang de naamdag van de regerende vorst.

In de aanloop naar de 19e november zijn er al verschillende activiteiten geweest. Zo reikte prins Albert woensdag onder meer de eremedailles uit van het Rode Kruis. Hij deed dat op de binnenplaats van het paleis, waar meer ruimte was om onderling afstand te houden dan binnen. Zijn zus prinses Caroline overhandigde later op de dag de onderscheidingen in de orde van verdienste voor cultuur wel in het paleis.

In het gezelschap van echtgenote prinses Charlène had Albert dinsdag ook al lintjes uitgereikt. Eerst in het sportstadion Louis II de medailles voor lichamelijke oefening en sport, en daarna op de binnenplaats van het paleis de onderscheiding in de ordes van de heilige Karel en van Grimaldi. Speciale 'coronamedailles' waren maandag al uitgereikt aan tachtig gezondheids- en eerstelijnswerkers tijdens de coronacrisis.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--