Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Albert van Monaco bezoekt nieuw vaccinatiecentrum

26 januari 2021 · Leestijd 2 min

Prins Albert II is maandag op bezoek gegaan in het nieuwe coronavaccinatiecentrum in Monaco. Dat is ingericht in het expositie- en congrescentrum Grimaldi Forum. Vanaf maandag kunnen daar dagelijks zeshonderd mensen ingeënt worden tegen het coronavirus.

In Monaco worden eerst inwoners van boven de 65 jaar en mensen met ernstige gezondheidsproblemen geprikt. Prins Albert kwam op de 43e verjaardag van zijn vrouw prinses Charlène naar het Forum. Onder meer premier Pierre Dartout kwam met hem mee. Die had als 66-jarige kort na nieuwjaar al een prik gehad.

"We hopen dankzij dit centrum mensen die zich willen laten vaccineren zo snel mogelijk te helpen", aldus prins Albert tegen lokale media. "We doen er alles aan om tijdig voldoende doses te hebben. Ik kan u verzekeren dat hiervoor alle diensten aanwezig zijn."

Albert ontzenuwde ook berichten dat Monaco op het punt stond weer in lockdown te gaan gezien het stijgende aantal besmettingen. De prins zei dat hoewel waakzaamheid geboden was, het Princess Grace-ziekenhuis het hoofd boven water kon houden. "Het ziekenhuis is absoluut niet overbelast", aldus de prins.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--