Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Albert van Monaco genezen van corona

1 april 2020 · Leestijd 2 min

Prins Albert van Monaco hoeft niet langer in quarantaine te zitten. De 62-jarige vorst, bij wie twee weken geleden het coronavirus werd vastgesteld, heeft toestemming van zijn artsen om zich weer onder de mensen te begeven. Volgens het hof is Albert genezen verklaard en verkeert hij in goede gezondheid.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Albert liet donderdag al weten dat het beter met hem ging. De koorts was weg en hij hoestte alleen nog een beetje. De prins bleef gedurende zijn ziekte waar het kon wel doorwerken. "Hij staat continu in contact met leden van zijn kabinet, zijn regering en naaste medewerkers", zo stelde het hof.

Weerzien met gezin

Dinsdagavond vertelde prins Albert in een kort interview aan Monaco Info dat hij het prinselijk paleis mag verlaten en zich bij zijn gezin mag voegen in Roc Argel, het Franse landgoed hoog boven het vorstendom aan de Middellandse Zee. De prins stond de pers te woord op de gepaste fysieke afstand op de binnenplaats van het paleis.

Albert vertelde dat hij zijn vrouw en kinderen Jacques en Gabriella uiteraard had gemist, maar dat hij na zijn besmetting met het coronavirus via telefoon en Facetime contact had gehouden. De komende twee dagen zal hij nog afstand bewaren, zo zei hij, uit voorzorg. "Maar het is al fijn om weer in hetzelfde gebouw te zijn."

De prins toonde zich over het algemeen tevreden over de naleving van de strenge uitgaansregels in het vorstendom, al had hij de afgelopen dagen vanachter de paleisramen wel vastgesteld dat er "af en toe teveel verkeer was en dat er niet genoeg fysieke afstand werd gehouden." Hij had daarom ook een inmiddels bekende boodschap voor de inwoners van Monaco. Hij riep op om goed te luisteren. "Alleen strikte naleving van deze regels zal de verspreiding van het coronavirus stoppen." Daarnaast stelde hij aan het einde van het vraaggesprek waarbij zijn dokter van afstand toekeek: "Blijf thuis, bewaar de geest van saamhorigheid, houd moed en wees geduldig." 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--