Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Andrew haalt zich weer woede op de hals

10 februari 2020 · Leestijd 2 min

De Chinese ambassadeur in Londen, Liu Xiaming, heeft op sociale media voor opwinding gezorgd door bekend te maken dat hij prins Andrew voor een nieuwjaarsbezoek heeft uitgenodigd en ontvangen.

Niet alleen dat. Liu Xiaming meldde dat de hertog van York een boodschap had overgebracht van zijn moeder, koningin Elizabeth aan president Xi Jinping en het Chinese volk.

"Op het kritieke moment van de strijd tegen het coronavirus, betuig ik mijn oprechte medeleven met het Chinese volk en bid ik voor de snelle controle en overwinning over het virus", aldus de Queen.

Dat Andrew de boodschapper was wekte woede en verbazing. Hij zou immers geen officiële taken meer uitvoeren, en daar leek het nu wel op zo signaleerde ook de Britse media dit weekeinde.

Lees verder onder de tweets.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Andrew kwam bovendien niet alleen naar de residentie van de ambassadeur maar werd vergezeld door ex-vrouw Sarah, dochter prinses Beatrice en haar verloofde Edoardo. Dat bleek uit de foto die Liu Xiaoming na afloop plaatste op Twitter.

"Hun enthousiasme voor China en hun bijdrage aan de betrekkingen tussen China en het VK worden zeer op prijs gesteld", aldus de ambassadeur in het fotobijschrift.

Bron: ANP / Foto: @AmbLiuXiaoMing

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--