Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Bernhard haalt kwart miljoen op

21 maart 2022 · Leestijd 1 min

Griep en corona hebben zondag de zesde editie van de Hollandse 100 beïnvloed, desalniettemin heeft het sportieve evenement 250.000 euro opgehaald voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Dat heeft de organisatie maandag gemeld.

Aan het sportieve spektakel in en rond Thialf deden meer dan 350 deelnemers mee, onder wie prins Bernhard. Echtgenote prinses Annette moest op het laatste moment helaas afzeggen. Dochter Isabella en jongste zoon Benjamin waren wel van de partij.

De deelnemers moesten 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer fietsen. De zesde editie van De Hollandse 100 is twee keer uitgesteld door corona maar kon dit jaar eindelijk weer doorgaan.

"Ik vind het echt bijzonder dat we hier weer allemaal samen kunnen zijn om dit mee te maken", aldus Bernhard. "Dit jaar heb ik ook weer veel verhalen gehoord van deelnemers die meedoen voor iemand die er niet meer is. Dan realiseer ik mij weer dat het niet vanzelfsprekend is dat je er zelf staat en dat motiveert mij."

Bernhard van Oranje werd in 2014 gediagnosticeerd met lymfeklierkanker en in 2015 schoon verklaard. Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven en prins Maurits waren aanwezig om Bernhard aan te moedigen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--