Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Bernhard reageert voor het eerst op alle kritiek

3 september 2021 · Leestijd 3 min

Prins Bernhard heeft vrijdag voor het eerst gereageerd op de kritiek uit de evenementensector en van natuurorganisaties over het organiseren van de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort. Volgens de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, die mede-eigenaar is van het circuit, is er maar "een kleine groep" tegenstanders maar hebben de organisatoren alles "volgens de regels" gedaan.

"Ik denk dat er een heleboel mensen voor zijn en er zijn soms ook mensen die, ook met een goede reden, ergens tegen zijn. Die krijgen natuurlijk ook een podium", zei Bernhard op Ziggo Sport voorafgaand aan de eerste vrije training. "En je ziet nu dat de mensen die voor zijn echt aan het genieten zijn en dat je ook ziet hoe blij ze zijn. Dat geeft zoveel energie."

Veel kritiek

Bernhard en de andere organisatoren kregen in de afgelopen weken veel kritiek, met name uit de evenementenwereld. De sector vond het niet eerlijk dat Zandvoort wel duizenden mensen mocht ontvangen terwijl festivals verboden zijn. Ook kwam de prins onder vuur te liggen nadat duidelijk werd dat hij Chef'Special had gevraagd om gratis op te treden. Een milieuorganisatie probeerde de race afgelopen week te stoppen via een gang naar de rechter.

De prins, die tot nu toe nog nergens wilde reageren op al het commentaar, ging niet in op de vraag of de kritiek hem raakt. Volgens hem is "het natuurlijk maar een kleine groep mensen" die tegen is en heeft de organisatie alles goed gedaan. "De rechter en allemaal andere mensen hebben ernaar gekeken. We hebben het allemaal volgens de regels gedaan. We liggen onder een loep en proberen in die zin het beste jongetje van de klas te zijn."

Kippenvel

Het zien van de eerste raceauto's op de baan en de vele fans op de tribunes deed Bernhard wel wat. "Kippenvel, zo gaaf om te zien", zei hij daarover. "En in dit weer, dat is natuurlijk een geschenk van God. Echt fantastisch."

Zandvoort ontvangt vanaf vandaag 70.000 bezoekers per dag voor de Grand Prix. Het race-evenement begint vrijdag met de vrije trainingen, zaterdag is de kwalificatie en zondag de race.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--