Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Bernhard uit voorzorg in quarantaine en mist boekpresentatie

26 september 2020 · Leestijd 2 min

Prins Bernhard is vrijdag in quarantaine gegaan omdat hij in contact is geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. De prins heeft dat desgevraagd bevestigd.

Fien Vermeulen tijdens de presentatie van haar boek Het regent zonnestralen, waarin ze schrijft over
Fien Vermeulen tijdens de presentatie van haar boek Het regent zonnestralen, waarin ze schrijft over haar gevecht tegen kanker.

Bernhard van Oranje (50), zoals hij in het zakenleven bekend staat, is de tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hij is onder meer mede-aandeelhouder van Circuit Zandvoort en grondlegger van een bedrijf dat onder het merk Waterdream supersnelle handgemaakte aluminiumboten maakt. Ook in IT en vastgoed is de 'zakenprins' actief.

Prins Bernhard kon dankzij de quarantaine vrijdag niet zoals gepland aanwezig zijn bij de boekpresentatie van nieuwslezeres en presentatrice Fien Vermeulen. Bernhard zou Fien, een van de ambassadeurs van zijn stichting Lymph & Co, het eerste exemplaar van haar boek Het regent zonnestralen overhandigen. Die handeling werd nu verricht door presentator André van der Toorn. De prins was wel virtueel aanwezig.

In 'Het Regent Zonnestralen' schrijft Fien over de lessen die ze heeft geleerd sinds ze zeven jaar geleden lymfeklierkanker kreeg, de ziekte waarvan Bernhard zelf ook is genezen. Een deel van de opbrengst van het boek doneert de nieuwslezeres aan Lymph & Co. "Wat wij weer zullen inzetten voor baanbrekend onderzoek dat lymfklierkanker moet helpen bestrijden. Gefeliciteerd Fien", aldus de stichting op Instagram.

Lees verder onder de foto.

Bernhards neef, prins Constantijn, maakte vorige week vrijdag bekend in zelfisolatie te zijn gegaan, omdat hij een week daarvoor ook in contact was geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Constantijns echtgenote prinses Laurentien is deze week samen met hun zoon graaf Claus veertien dagen in quarantaine gegaan na aankomst in Schotland. Claus gaat daar naar school en de quarantaine is verplicht voor iedereen die uit Nederland komt.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--