Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Carlos vertelt bij Op1 over de wereld na corona

15 juli 2020 · Leestijd 2 min

Prins Carlos de Bourbon de Parme heeft samen met twee anderen een boekje geschreven over de wereld na de coronacrisis. Daarover vertelde hij dinsdagavond aan tafel bij Op1. Onder de noemer Wat is wijsheid spreken prins Carlos, emeritus hoogleraar Sylvester Eijffinger en hoogleraar kerkgeschiedenis Paul van Geest zich uit over de kansen die de huidige crisis biedt.

"Zo'n kans is om in de wereldwijde sociale en economische verbanden ruimte te maken voor de deugden van barmhartigheid en gerechtigheid", aldus uitgever Adveniat in de boekpromotie. Kans is er ook om te ervaren "dat alle levende wezens met elkaar dezelfde wereld bewonen en om de verhouding tot de natuur en alle levende wezens in een heel ander licht te zien".

Prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, schreef zijn bijdrage als directeur van Compazz, een onafhankelijke stichting die zich richt op het versnellen van de circulaire economie, duurzame innovatie en transitie. Eijffinger is deskundig in de financiële economie en Van Geest doceert onder meer economie en theologisch denken aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

Het boekje van 64 pagina's verschijnt eind deze maand.

Bekijk het interview bij Op1 hier terug.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--