Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles bedroefd door plotselinge dood Britse dj

21 februari 2022 · Leestijd 2 min

In het Verenigd Koninkrijk is geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van Jamal Edwards (31). Prins Charles laat maandag op Twitter weten aan de familie van Edwards te denken. De dj en oprichter van het muzikale platform SBTV overleed zondag. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Edwards was ambassadeur van The Prince's Trust, de organisatie van prins Charles die jonge mensen helpt hun eigen zaak te starten. "Zijn werk in de muziek, maar ook zijn werk als ambassadeur van een nieuwe generatie - zoals zijn werk voor The Prince's Trust - waren voor velen een inspiratie", aldus Charles.

Ook veel Britse artiesten reageren op sociale media bedroefd op het nieuws. Onder anderen Dave, George The Poet en AJ Tracey plaatsten berichten.

Edwards is vooral bekend vanwege SBTV, dat hij in 2006 begon als kanaal op YouTube. Het platform richt zich op het promoten van werk van beginnende artiesten. Onder anderen Ed Sheeran, Jessie J, Rita Ora en Stormzy kregen mede dankzij steun van dat kanaal naamsbekendheid.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--