Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles doet leuke onthullingen op de radio

30 augustus 2021 · Leestijd 3 min

Prins Charles was zaterdagavond te horen op de Britse radio. In gesprek met dichter Simon Armitage op BBC Radio 4 vertelde de prins over zijn jeugd en zijn passie voor tuinieren die toen is ontstaan. Hij deelde een paar leuke weetjes.

Zo kan Charles zich nog altijd heel goed de "schitterende" tuinman uit zijn jeugd voor de geest halen die voor het koninklijke gezin werkte. Hij hielp Charles en zijn zusje prinses Anne destijds met het moestuintje dat zij onderhielden en daar heeft hij nog altijd bijzonder goede herinneringen aan.

"Mijn zus en ik hadden ergens achterin een hoek een kleine moestuin. We hadden veel plezier toen we probeerden tomaten en dat soort dingen te telen. Overigens nogal zonder succes", grapte de 72-jarige Charles in het interview.

De tuinman die toen bij de familie in dienst was, heeft grote indruk op de Britse troonopvolger gemaakt. "Er was een geweldige hoofdtuinman in Buckingham Palace, meneer Nutbeam heette hij. Schitterend. Hij was geweldig en heeft ons een beetje geholpen, mijn zus en ik, met de kleine tuin die we hadden."

Lees verder onder de foto's.

Charles vertelde ook nog hoe bevredigend hij het vond om zijn eigen groente en fruit te verbouwen. "Dit is nog een reden waarom ik het altijd zo belangrijk vind om manieren te vinden om kinderen aan te moedigen groenten en dergelijke op school te verbouwen", zei hij.

George en Charlotte

In het interview vertelde de prins ook dat in de tuin van zijn woning Highgrove House bijzondere bomen staan. Samen met zijn kleinkinderen prins George (8) en prinses Charlotte (6), de oudste twee kinderen van prins William, plantte hij er balsempopulieren.

George en Charlotte delen volgens Charles zijn passie voor tuinieren. "Het is leuk om de kleinkinderen af en toe een boom te laten planten, zodat ze zichzelf kunnen meten aan de lengte van de groeiende boom", vertelde hij.

De boom die hij in 2015 met George heeft geplant, steekt inmiddels boven een schuur uit. Dat vindt zijn kleinzoon erg leuk. "Het is voor een kind erg bevredigend dat je kan zeggen: kijk er nu eens naar en zie hoe groot hij is."

Bron: ANP / Foto's: @Clarence House

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--