Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles heeft primeur met virtuele opening ziekenhuis

3 april 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prins Charles heeft via een videoverbinding een noodziekenhuis in Londen geopend. In evenementencentrum ExCel kunnen volgens Britse media op termijn 4.000 patiënten worden behandeld. Het gaat om het eerste tijdelijke hospitaal dat de autoriteiten openen vanwege de coronacrisis.

De instelling heeft de naam NHS Nightingale Hospital gekregen. Het duurde met hulp van het leger anderhalve week om het evenementencentrum om te bouwen. In het complex worden normaal grote evenementen gehouden. Er staan nu 500 bedden, maar dat aantal kan flink worden uitgebreid.

De 71-jarige troonopvolger noemde het een "bijna ongelofelijke prestatie" dat in korte tijd zo'n groot noodhospitaal is neergezet. "Het is een voorbeeld van hoe het onmogelijke toch mogelijk gemaakt kan worden", zei Charles vanaf het koninklijke landgoed Balmoral in Schotland.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Charles heeft zelf ervaren hoe het is om het coronavirus op te lopen. Hij testte positief en ging in isolatie. "Ik had geluk. Covid-19 was bij mij relatief mild", zei hij. "Maar voor anderen zal de reis veel zwaarder zijn."

In het nieuwe ziekenhuis gaan onder meer artsen en verpleegkundigen in opleiding aan de slag. Ook komen er gepensioneerde zorgmedewerkers te werken. De overheid wil ook elders in het land noodziekenhuizen neerzetten. Die komen volgens de BBC onder meer in Cardiff, Glasgow, Manchester, Harrogate en Bristol.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--