Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles hielp Harry financieel na stap terug

24 juni 2021 · Leestijd 3 min

Prins Charles heeft zijn zoon prins Harry wel degelijk financieel bijgestaan na diens stap terug binnen het Britse koningshuis. Volgens Harry, die financieel onafhankelijk wil zijn, werd begin vorig jaar meteen de geldkraan dichtgedraaid toen hij vertrok naar de VS.

Uit de verantwoording van de koninklijke familie over haar inkomsten en uitgaven blijkt echter dat Charles daarna nog geld heeft gegeven aan zijn jongste zoon. De Britse troonopvolger heeft vorig jaar 4,5 miljoen pond uit zijn privé-inkomsten gegeven aan zijn zoons Harry en William. Volgens een woordvoerder van Clarence House ging het bedrag naar Harry en zijn vrouw Meghan om hen te helpen met de overgang naar hun nieuwe leven. De financiële steun is vorig jaar zomer gestopt, zegt de zegsman tegen tv-zender ITV.

Dat is een ander verhaal dan Harry eerder dit jaar schetste tijdens het veelbesproken interview met Oprah Winfrey. De prins zei toen dat zijn familie direct nadat hij had laten weten geen 'senior royal' meer te willen zijn, zijn toelage had stopgezet.

Diversiteit

Bij de publicatie van het financiële jaaroverzicht laat het Britse koningshuis weten werk te willen maken van meer diversiteit binnen de hofhouding. In het jaarverslag zijn voor het eerst ook diversiteitscijfers opgenomen. Van de stafleden heeft 8,5 procent een migratieachtergrond, waar dat in het Verenigd Koninkrijk gemiddeld 13 procent van de bevolking is. Het koningshuis heeft zichzelf ten doel gesteld om volgend jaar de 10 procent te halen.

"Het is niet zo dat we in deze periode geen vooruitgang hebben geboekt met initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusie, het is gewoon zo dat de resultaten niet zijn zoals we willen", zegt een bron binnen Buckingham Palace tegen persbureau PA Media. Volgens de bron zijn de diversiteitscijfers openbaar gemaakt, zodat men zich in de toekomst niet meer ergens achter kan verschuilen.

Racisme

Interview_Harry_en_Meghan.png

In het interview met Oprah Winfrey vertelde Meghan onder meer dat leden van de koninklijke familie zich zorgen zouden hebben gemaakt over de huidskleur van haar eerste kind Archie, toen Meghan nog zwanger was.

Vanwege dit veelbesproken interview liet Buckingham Palace eerder al weten de aantijgingen van racisme serieus te nemen. "De kwesties die aan de orde zijn gekomen, met name die van ras, zijn zorgwekkend", stelde het paleis destijds namens koningin Elizabeth. Harry's broer William zei als reactie op het interview dat ze "geen racistische familie" zijn.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--