Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles leeft mee met corona-brandhaard India en doneert geld

28 april 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles heeft een persoonlijke donatie gedaan aan de coronabestrijding in India, waar het virus enorm oplaait. In een verklaring laat de prins weten erg mee te leven met het land, ooit onderdeel van het Britse rijk.

"Ik ben diep bedroefd door de tragische beelden die we allemaal hebben gezien. Covid-19 eist zijn gruwelijke tol in India", schrijft de 72-jarige Charles. Het aantal coronagevallen en overledenen in India is op een recordhoogte.

Het British Asian Trust, dat de prins in 2007 oprichtte, zamelt met de actie Oxygen for India geld in voor zuurstofflessen. Daar is een groot tekort aan in het land. "Net als vele anderen heb ik een grote liefde voor India en heb ik veel geweldige bezoeken aan het land gebracht", schrijft Charles. "India heeft ons vaak gesteund, nu is het aan ons om India te helpen in deze onwijs moeilijke tijd."

Charles roept mensen die het kunnen missen dan ook op om een donatie te doen. "Iedereen die in India met deze pandemie te maken heeft, is in mijn gedachten. Ik bid voor jullie. Samen zullen we deze strijd winnen."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--