Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles:"Mijn vader had dit geweldig gevonden"

6 mei 2021 · Leestijd 2 min

Het optreden van de militairen bij de uitvaart van zijn vader prins Philip heeft de Britse prins Charles en diens familie erg geraakt. Dat vertelde hij woensdag tijdens een bezoek aan de Welsh Guards, een infanterie-eenheid die over de hele wereld deelneemt aan operaties. Hij bezocht de militairen in hun kazerne in Windsor.

"Ik ben zo trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de uitvaart van mijn vader", zei Charles tegenover de groep. "Wat jullie die dag hebben gedaan, is echt een geweldige verdienste."

De prins vertelt dat hij en zijn familie enorm geraakt waren door de militairen. "Mensen uit andere landen belden me op en zeiden dat ze nog nooit zoiets geweldigs gezien hadden", vervolgt hij. "Ik weet dat jullie om dit soort dingen bekendstaan, maar mijn vader had dit ook prachtig gevonden, want hij wist precies hoe hij het wilde."

Welsh Guards

De Britse prins Charles bracht woensdag een bezoek aan de Welsh Guards, een infanterie-eenheid die over de hele wereld deelneemt aan operaties. Hij bezocht de militairen in hun kazerne in Windsor.

De oudste zoon van koningin Elizabeth sprak met verschillende divisies, maar deelde ook enkele onderscheidingen uit. Daarnaast bracht hij een bezoek aan een monument.

De leden van de Welsh Guards waren ook de eersten die tijdens de pandemie coronatests uitvoerden in Groot-Brittannië. Ook voerden ze coronatesten uit op de duizenden vrachtwagenchauffeurs die op Eerste Kerstdag stilstonden bij Dover.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--