Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles: 'Ouders hebben fantastisch werk verricht'

8 juni 2020 · Leestijd 2 min

In een speciale videoboodschap heeft prins Charles scholen, leraren en ouders in het Verenigd Koninkrijk bedankt voor hun inzet tijdens de lockdown. Hij deed dat in zijn rol als beschermheer van de Britse liefdadigheidsinstelling Teach First, die onderwijsachterstanden in Engeland en Wales wil aanpakken.

"Ouders hebben fantastisch werk verricht in deze moeilijke omstandigheden", zegt Charles. "En om leraren en scholen zich drie slagen in de rondte te zien werken voor hun leerlingen tijdens de pandemie, is erg bewonderenswaardig."

De Britse prins nam de video op vanuit zijn tweede huis in Birkhall, Schotland. Hij erkent dat het de afgelopen maanden niet makkelijk is geweest voor zowel ouders als kinderen. "Ik denk dan met name aan de families die simpelweg de middelen, zoals tablets of zelfs internet, niet hebben die nodig zijn voor effectieve thuisscholing."

Lees verder onder zijn videoboodschap.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Als beschermheer van Teach First doet Charles ook een goed woordje voor de liefdadigheidsinstelling zelf. "Hun werk om scholen te steunen om zo onderwijs aan iedereen te bieden met goede resultaten, is nu belangrijker dan ooit. In de wederopbouw die voor ons ligt wordt het alleen maar belangrijker."

De prins sloot zijn videoboodschap af met een hartelijk bedankje aan iedereen bij Teach First "voor alles wat ze doen om de scholen, leraren en leerlingen die het hardst getroffen zijn door de coronacrisis te steunen."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--