Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles: "Slachtoffers corona mogen niet worden vergeten"

23 maart 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles roept in een videoboodschap mensen te herdenken die aan het coronavirus zijn overleden. De Britse troonopvolger laat weten dat deze verliezen niet mogen worden vergeten, roept op samen stil te staan bij de slachtoffers en deelt zijn respect voor hoe iedereen zich staande houdt tijdens de pandemie.

De prins nam de video op vanwege de Britse Dag van Reflectie, een initiatief van de overheid om dinsdag stil te staan bij een jaar corona en alle slachtoffers. "We gaan uit deze tijd komen met een hernieuwd vertrouwen in elkaar en met een versterkt geloof in onze samenleving die rijkelijk divers is door de vele gemeenschappen en culturen", sprak Charles.

Maar ook moet worden gedacht aan alle mensen die het leven lieten, zei Charles. "Wat onze religie of filosofie ook is, laten we samen denken aan iedereen die we hebben verloren, hen dankbaar zijn en erkennen hoeveel pijn het verlies doet."

Om de slachtoffers te eren moeten mensen blijven werken aan een toekomst die is geïnspireerd door de belangrijkste waarden van de samenleving, vindt de prins. Waarden "die zo duidelijk te zien zijn geweest bij de mensen in dit land in de meest heftige tijden."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook koningin Elizabeth staat stil bij een jaar corona. Op de Twitteraccount van de Queen wordt uitgelegd hoe mensen er iets mee kunnen doen en waar ze meer informatie kunnen vinden.

De Britse organisatie Marie Curie, die zich inzet voor onder meer hospices, kwam met het idee om een jaar na de eerste coronabesmettingen een dag te organiseren om slachtoffers te herdenken. De overheid steunt de dag en ook het Britse koningshuis doet mee. "Er zijn veel manieren om te reflecteren, te verbinden of te steunen op deze dag. Van het bellen van een vriend die aan het rouwen is tot het meedoen aan de minuut stilte vanmiddag om 12.00 uur", aldus Elizabeth, die een link naar de website van Marie Curie deelt.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--