Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles: 'Zorg beter voor het milieu'

4 juni 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prins Charles heeft zich in een interview met Sky News uitgesproken over het milieu en het coronavirus. De zoon van koningin Elizabeth roept op om beter voor de planeet te zorgen om op die manier eventuele volgende pandemieën te voorkomen.

Volgens Charles is corona - en in het verleden ook andere ziektes als SARS en Ebola - het gevolg van het verlies van biodiversiteit. De Prince of Wales vergelijkt het milieu met mensen die in het ziekenhuis liggen. "Als de aarde een patiënt zou zijn, zou geen enkele dokter het hiertoe hebben laten leiden", meent Charles. Hij roept dan ook op tot het stoppen met het eroderen van het milieu.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook ging de prins in op zijn eigen gezondheidssituatie. Charles raakte in maart besmet met het coronavirus en zit sindsdien in lockdown in Schotland. "Ik had geluk en kwam er redelijk goed van af. Ik begrijp ook wel waar andere mensen doorheen moesten gaan. Maar om te voorkomen dat dit bij veel meer mensen gebeurt, ben ik erop gebrand om een uitweg te vinden voor dit probleem."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--