Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Christian en zus Isabella kiezen niet voor dezelfde school

8 augustus 2022 · Leestijd 2 min

Het Deense kroonprinselijk gezin heeft zondag bekendgemaakt op welke scholen prins Christian en prinses Isabella hun opleidingen zullen vervolgen. Eerder dit jaar was er ophef ontstaan over de kostschool waar hun oudste zoon Christian (16) op dat moment naartoe ging en zijn zus Isabella (15) na de zomer zou starten.

Prins Christian vervolgt zijn schoolloopbaan na de zomervakantie in de tweede klas van het Ordrup Gymnasium in Gentofte. Zijn zus Isabella gaat naar de negende klas van de Ingrid Jespersens middelbare school in Kopenhagen. Het Deense hof maakte ook bekend dat er geen fotomoment zal zijn als de kinderen op hun nieuwe scholen starten.

In mei van dit jaar lieten kroonprins Frederik en kroonprinses Mary weten "geschokt" te zijn door een onthullende documentaire over Herlufsholm, een prestigieuze kostschool in Denemarken. Op de school zou een cultuur van geweld, misbruik en pesten heersen. Het paar liet later weten op zoek te gaan naar nieuwe scholen voor hun kinderen.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--