Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Christian met oma Margrethe naar de kerk

26 april 2021 · Leestijd 2 min

De Deense prins Christian, zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, woonde zondagochtend samen met zijn oma koningin Margrethe een kerkdienst bij in de kapel bij Fredensborg Paleis. De 15-jarige prins deed dat in het kader van zijn confirmatie die over drie weken plaats zal vinden.

Het bijwonen van de dienst maakte deel uit van de confirmatievoorbereidingen van prins Christian. Bij de komende plechtigheid legt Christian getuigenis af van zijn geloof, waarna hij als volwaardig lid van de Deense Volkskerk gezien kan worden. Het Deense hof deelde enkele foto's van het kerkbezoek van Christian en zijn oma.

De confirmatie van de 15-jarige Christian staat gepland op 15 mei in de kapel bij Fredensborg Paleis. Bisschop Henrik Wigh-Poulsen zal de confirmatie leiden.

De bevestiging van Christian als lid van de Evangelisch-Lutherse kerk werd vanwege de coronacrisis al meerdere keren uitgesteld maar staat nu wel vast, aldus het Deense hof. Vanwege de coronamaatregelen is de viering achteraf in besloten kring. Ook Christians vader kroonprins Frederik en zijn oma koningin Margrethe werden in dezelfde kapel geconfirmeerd.

Bron: ANP / Foto's: Kongehuset.dk

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--