Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat doet prins Constantijn in Sri Lanka?

4 december 2023 · Leestijd 2 min

Terwijl prinses Laurentien in Almere het decembernummer van Nouveau lanceert, is haar man prins Constantijn sinds zondag in Sri Lanka. Maar wat doet hij daar?

Prins Constantijn is tot en met dinsdag in Sri Lanka aanwezig bij het Prins Claus Fonds Biënnale Symposium 2023. Het symposium heeft tot doel langdurige verbindingen te creëren tussen culturele beoefenaars uit Zuidoost-Azië en de rest van de wereld, zo is te lezen op de website van het Koninklijk Huis. 

Organisatie

Het gaat tijdens de bijeenkomsten niet vaak over de naamgever van het fonds, de in 2002 overleden prins Claus, vertelt Constantijn. "Het gaat veel meer over actuele zaken die spelen hier in de regio. Vaak weten mensen niet eens wie ík ben. Als ze het vragen zeg ik meestal dat ik bij de organisatie hoor", lacht de jongere broer van koning Willem-Alexander. Dat het niet vaak over zijn vader gaat, is niet erg, zegt Constantijn. "Daar ging het mijn vader ook niet om. Ik denk dat hij vooral heel trots zou zijn geweest op hoe het fonds zich heeft ontwikkeld. Dat het na ruim 25 jaar nog steeds actueel is en we een redelijk gevestigde naam zijn. Het had voor hem niet gehoeven dat hijzelf daarin dan steeds ter sprake zou komen."

Lees verder onder de foto's. 

Prins Constantijn in Sri Lanka
Constantijn in Sri Lanka
Constantijn in Sri Lanka

Prins Claus Fonds

Prins Constantijn is erevoorzitter van het Prins Claus Fonds. Het fonds is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor ontwikkeling door middel van cultuur. Het Prins Claus Fonds is in 1996 opgericht ter ere van de toewijding van prins Claus aan cultuur en ontwikkeling. Het fonds beschouwt cultuur als een basisbehoefte. In gebieden waar culturele expressie onder druk staat, steunt, verbindt en eert het fonds kunstenaars en cultuur.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--