Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Edward opent tijdelijk ziekenhuis in Bristol

28 april 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prins Edward heeft het tijdelijke NHS Nightingale ziekenhuis in de stad Bristol officieel geopend. Hij deed dat vanwege de coronacrisis niet ter plekke, maar vanuit huis middels een videoverbinding. Eerder deze maand opende ook zijn broer prins Charles op soortgelijke wijze al een ziekenhuis voor coronapatiënten.

edward-opent-ziekenhuis.jpg

Edward werd terzijde gestaan door de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock en het hoofd van de nationale gezondheidsdienst NHS Simon Stevens, meldt de BBC. "Het is een ietwat merkwaardige ervaring om gevraagd te worden een faciliteit te openen waarvan we hopen dat die nooit nodig zal zijn. Het is er om levens te redden en de capaciteit van het ziekenhuisnetwerk te verbeteren. Aan iedereen die hier werkt, dank u. Bedankt dat u hier bent als u nodig bent," zei Edward bij de opening.

Lees verder onder de foto. 

Het noodhospitaal is gebouwd in 24 dagen. Het is gevestigd op de campus van de Universiteit van West-Engeland Frenchay en heeft een capaciteit van maximaal driehonderd intensivecarebedden voor coronapatiënten. Het is een van de zeven Nightingale ziekenhuizen die in het Verenigd koninkrijk worden opgezet als onderdeel van de bestrijding van het coronavirus.

In Groot-Brittannië zijn ruim 157.000 mensen besmet met het virus en iets meer dan 21.000 mensen overleden als gevolg van de ziekte Covid-19.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--