Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Ernst August heeft zijn zoon aangeklaagd

17 februari 2021 · Leestijd 3 min

Prins Ernst August van Hannover (66) is naar de rechter gestapt. Hij heeft zijn zoon erfprins Ernst August (37) aangeklaagd. "De lijst met aantijgingen is lang", meldt de Duitse televisiezender NDR. Voor het proces is nog geen datum vastgesteld. De erfprins verwees in een reactie de beschuldigingen van zijn vader naar de prullenbak.

Ernst August sr, op papier nog altijd echtgenoot van prinses Caroline van Monaco, eist bij het Landesgericht in Hannover teruggave van tal van eigendommen die hij in de jaren 2004-2007 aan zijn zoon heeft overgedragen. Het gaat onder meer om het beroemde kasteel Marienburg, maar ook om de residentie Herrenhausen in Hannover en tal van kunstwerken. In 2017 liet hij weten spijt te hebben van het geschenk aan zijn zoon.

Die had zich namelijk "buitengewoon ondankbaar" getoond, aldus de stukken bij de rechtbank. De erfprins heeft "de rechten, wettelijke belangen en belangen van de eiser ernstig geschonden." Dit onder meer door zijn vader uit het bestuur van de familiestichting te werken, en achter diens rug ook het vermogen van het huis van Hannover onder zijn controle te brengen. Daarnaast beschuldigt Ernst August zijn zoon ook van verwaarlozing omdat hij hem niet heeft gesteund toen hij dat vorig jaar nodig had.

Honkbalknuppel

Ernst August moet hopen in de tussentijd niet tot een gevangenisstraf te worden veroordeeld in Oostenrijk. Daar begint op 23 maart een proces bij het Landesgericht Wels wegens onder meer bedreiging van de politie en vernieling nadat hij in juli met een honkbalknuppel verhaal ging halen op het politiebureau na een eerdere aanhouding. Het Oostenrijkse OM beschuldigde de prins toen van verzet bij zijn arrestatie, doodsbedreiging van agenten door te grijpen naar een mes en het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. De prins beweerde het tegenovergestelde: de agenten zouden hem hebben mishandeld. Ernst August riskeert een straf van drie jaar cel.

Ernst August, hoofd van het voormalige koningshuis Hannover dat in 1714 het Britse koningshuis van nieuw bloed en een nieuwe koning voorzag, is beter bekend onder weinig vleiende bijnamen als 'Prügel-August' en 'Prügelprinz' ('prins met de losse handjes') en ook 'Prinz Pipi' ('plasprins'). Dit omdat hij meerdere malen zijn vuisten en paraplu gebruikte om een discussie te beslechten en omdat hij tegen het Turkse paviljoen op de Expo in Hannover had geplast.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--