Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins George ziet Engeland winnen

29 juni 2021 · Leestijd 2 min

Prins George heeft genoten op Wembley. Dat is te zien op foto’s in de Engelse media die gemaakt zijn van de 7-jarige royal en zijn ouders prins William en Catherine. Zij zaten op de tribune tijdens het EK-duel van Engeland tegen Duitsland. De Engelsen wonnen met 2-0.

Al voor de wedstrijd stal de keurig geklede George de show, maar het Engelse volkslied uit volle borst meezingen was er nog niet bij. Tijdens het duel zat de kleine royal tussen zijn ouders en liet zich de fijne kneepjes van het spel uitleggen door zijn vader.

In de tweede helft nam Engeland afstand van de Duitsers door doelpunten van Raheem Sterling en Harry Kane. William juichte voor de goals en Catherine is te zien met een stralende lach nadat Kane de verlossende 2-0 had gescoord.

De Engelse bondscoach Gareth Southgate had aan het eind van de wedstrijd nog een kleine verrassing voor William. Hij liet aanvaller Jack Grealish invallen. Hij is de sterspeler van Aston Villa, de club waar William fan van is. Grealish gaf, ongetwijfeld tot groot plezier van de prins, de voorzet waaruit Kane zijn doelpunt maakte.

Lees verder onder de foto's.

Eerder dinsdag bleek dat Sarah Ferguson, de hertogin van York, ook al druk bezig was met de wedstrijd. "Veel succes vanavond @england", schreef ze op Instagram.

Het is de tweede keer dat William het Engelse voetbalteam komt aanmoedigen. Vorige week ging hij in zijn eentje naar het groepsduel met Tsjechië. De Engelsen wonnen toen met 1-0. Diverse leden van andere koningshuizen lieten zich de voorbije weken al zien tijdens het EK voetbal. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima, koning Felipe van Spanje, het Deens kroonprinselijk paar en koning Filip van België zagen allemaal een of meerdere wedstrijden. 

Bron: ANP

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--