Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins George krijgt een haaientand van David Attenborough

28 september 2020 · Leestijd 2 min

De hertog en hertogin van Cambridge en hun drie kinderen hebben afgelopen week visite gehad van niemand minder dan bioloog en televisiemaker David Attenborough.

Ei3B1asX0AMdkRU.jpeg

De foto's werden donderdagmiddag gemaakt nadat Attenborough en prins William samen naar de nieuwste film van de bioloog, David Attenborough: A Life On Our Planet, hadden gekeken in de tuin van Kensington Palace. Ook daarvan werd een beeld gemaakt. De prins en Attenborough zitten ieder in een klassieke regisseursstoel met hun namen op de achterkant, al zitten ze voor de grap in elkaars stoel.

Lees verder onder de foto.

Ei3ByfuXsAE8wlz.jpeg

De 94-jarige Attenborough, een goede vriend binnen de Britse koninklijke familie, kwam niet met lege handen aan. Speciaal van prins George had hij een 23 miljoen jaar ouden reuzenhaaientand mee, die de bioloog eind jaren zestig tijdens een reis naar Malta had ontdekt. George kon het cadeau waarschijnlijk wel waarderen. De 7-jarige zoon van William is volgens zijn vader een groot fan van Attenborough, zo werd eerder deze week duidelijk.

William en Catherine hebben drie kinderen, de zevenjarige prins George, de vijfjarige prinses Charlotte en prins Louis van twee.

Lees verder onder de foto's. 

De kleine royals waren erg "charmant"

David Attenborough zei dat hin het erg leuk vond om ook prins George, prinses Charlotte en prins Louis te hebben ontmoet. 

"Het was een hele huiselijke gelegenheid", blikte Attenborough terug in de Sunday Times. Voor prins George had de bioloog een 23 miljoen jaar oude reuzenhaaientand meegenomen als cadeau. "Ik herinner me dat toen ik zijn leeftijd had, ik fossielen kreeg van een volwassene, dus ik dacht: ik doe hetzelfde."

De tand viel erg in de smaak bij de prins. "Hij vroeg wat het was. Hoe groot het was en ga zo maar door. Hij was erg geïnteresseerd. Hij leek het erg leuk te vinden. Hij is erg geïnteresseerd in fossielen. Zij (Charlotte, red.) was dat ook. Alle drie waren erg charmant."

David Attenborough: A Life On Our Planet is binnenkort op Netflix te zien. Attenborough vertelt daarin over de impact van de mens op de natuur.

Bron: ANP

Foto's: @KensingtonRoyal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--