Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry brengt 25e sterfdag van Diana door met zijn gezin

31 augustus 2022 · Leestijd 2 min

Het is deze woensdag precies 25 jaar geleden dat prinses Diana overleed als gevolg van een auto-ongeluk in een tunnel in Parijs, terwijl ze werd achtervolgd door de paparazzi. De moeder van de prinsen William en Harry werd slechts 36 jaar.

Prins Harry brengt de 25e sterfdag van zijn moeder door met zijn vrouw Meghan en hun kinderen Archie en Lillibet. Dat vertelde hij vorige week na afloop van een polowedstrijd in Aspen, in de Amerikaanse staat Colorado. "Ik wil dat het een dag wordt in de geest van mijn moeder, die ik deel met mijn familie. Met mijn kinderen, van wie ik zou willen dat ze haar hadden ontmoet."

Bij Kensington Palace, de voormalige woning van prinses Diana, zijn talloze bloemen, kaarten en foto's achtergelaten. Ook Diana's broer Charles Spencer herdenkt zijn zus. Op Twitter plaatste hij een foto van haar ouderlijk huis Althorp waar de vlag halfstok hangt.

Documentaires

Vanwege de 25e sterfdag zijn verschillende documentaires gemaakt. Zo zendt Net5 woensdag de documentaire 'Prinses Diana, 25 jaar later' uit. Royaltyverslaggever Sam Hoevenaar zoekt hierin uit hoe het nu met het Britse koningshuis gaat. Ook wordt teruggeblikt op het leven van Diana en haar fatale auto-ongeluk.

Op de Britse zender Channel 4 is sinds eerder deze maand de serie 'Investigating Diana: Death In Paris' te zien over het ongeluk en de nasleep daarvan. Op de Amerikaanse zender HBO verscheen eerder de documentaire 'The Princess'. Die draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--