Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry bezoekt Schotland per trein

26 februari 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry is terug in het Verenigd Koninkrijk. Hij verblijft momenteel in Edinburgh de hoofdstad van Schotland. Hier neemt hij vandaag deel aan een bijeenkomst van het toeristische initiatief Travalyst, dat hij afgelopen september in Amsterdam presenteerde.

Travalyst is een initiatief van een aantal grote reisorganisaties dat de negatieve impact van toerisme op onder meer het milieu moet beperken. Daarom koos Harry ervoor om de trein te nemen naar het treinstation Edinburgh Waverley. Op foto's is te zien dat hij gekleed ging in een spijkerbroek en op zijn hoofd een pet droeg. Hij droeg zijn eigen rugzak en een kledinghoes met daarin zijn nette pak.

Voor prins Harry is de bijeenkomst in Edinburgh zijn eerste grote openbare optreden sinds hij met Meghan aankondigde een stap terug te doen binnen het Britse koningshuis.

Meer afspraken in Groot-Britaine

Harry en Meghan zijn tot en met 9 maart in het Verenigd Koninkrijk voor verschillende bezoeken. Zo heeft Harry vrijdag een ontmoeting met Jon Bon Jovi, die zijn nummer Unbroken opnieuw zal opnemen met het Invictus Games-koor. Alle opbrengsten van het liedje gaan naar de organisatie voor veteranen met blijvend letsel. Harry zal dus bij de opnames aanwezig zijn. Harry en Meghan zijn tot en met 9 maart in het Verenigd Koninkrijk voor verschillende evenementen. Daarna reist het koppel terug naar Canada, waar de twee samen met zoontje Archie een groot deel van de tijd verblijven.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--