Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Prins Harry geëmotioneerd bij opening Invictus Games

16 april 2022 · Leestijd 2 min

De Britse prins Harry raakte zaterdagavond duidelijk geëmotioneerd toen hij een staande ovatie kreeg van het publiek bij de Invictus Games in Den Haag. De prins en zijn vrouw Meghan spraken tijdens de opening van het sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen het publiek toe.

Meghan benadrukte vooral het belang van de aanwezige militairen, maar ook de aanwezigheid van het Oekraïense team dat ondanks de oorlog in het land toch aanwezig kan zijn. "We steunen allemaal het Oekraïense team", zei Meghan, die daarna de militairen, veteranen en hun familie bedankte voor de inzet en steun. Daarop introduceerde Meghan haar man Harry, die zelf tien jaar in het leger zat.

Lees verder onder de foto's.

Harry_en_Meghan_bij_opening_Invictus_Games
2022: Prins Harry en Meghan Makrle bij de opening van de Invictus Games in Den Haag.
Meghan_speech_Invictus_Games
Prins_Harry_speech_Invictus_Games

Ook prins Harry schonk bijzondere aandacht aan het team van Oekraïne. "De moed die het gevergd heeft om te komen, is niet te beschrijven. Jullie willen jullie waarheid vertellen, dé waarheid", sprak hij de Oekraïners toe. "De wereld staat eensgezind achter jullie. Ik hoop dat we leren hoe de wereld jullie beter kan steunen."

De Invictus Games zijn zaterdag in het Zuiderpark in Den Haag begonnen. Het internationale sportevenement duurt tot en met vrijdag. 

Challenge

De hertog en hertogin van Sussex vermaakten zich zaterdagmiddag al in het Zuiderpark bij de Land Rover Driving Challenge. Het paar stapte zelf ook in de mini-Jeeps waarin kinderen van sporters en hun familieleden over een parcours konden rijden.

Bij de Land Rover Driving Challenge rijden verscheidene landen in een auto over een uitdagend parcours met heuvels en obstakels. Vlak voor het momentje met de kinderen ging Harry ook voor het echte werk. De prins stapte als passagier in een Jeep waarmee over het terrein werd gereden. Harry had er duidelijk lol in een zwaaide uitgebreid naar de omstanders. Ook het publiek genoot van de 'show': omstanders riepen luidt de namen van Harry en Meghan.

Harry_en_meisje_mini_jeep
Meghan_in_mini_jeep
Meghan bij de Invictus Games in Den Haag.
Meghan_Invictus_Games
Prins_Harry_jeep_Invictus_Games
Meghan_en_Harry

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--