Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry: het leger heeft me gemaakt wie ik ben

19 november 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry heeft tijdens zijn tien jaar in het Britse leger geleerd wat het is om te dienen. Dat zei de hertog van Sussex woensdagavond lokale tijd in zijn speech tijdens het virtuele Stand Up for Heroes-gala.

"Ik ben geboren in een traditie van plichtsbesef, maar in mijn tijd in het leger heb ik geleerd wat het is om je dienstbaar op te stellen", aldus de prins die sprak vanuit zijn woonplaats Los Angeles. "Die ervaring heeft mijn leven veranderd en beter gemaakt. Mijn militaire dienst heeft me gemaakt wie ik ben - en ik heb er ook de sterkste, grappigste, meest memorabele mensen ontmoet. Als je je bij deze groep aansluit, ben je er voor altijd onderdeel van."

De jaarlijkse inzamelingsactie Stand Up for Heroes haalt geld op voor de Bob Woodruff Foundation, een organisatie die veteranen en hun families helpt. Ook verschillende sterren onder wie Bruce Springsteen, Jon Stewart en Tiffany Haddish deden mee aan de virtuele editie woensdagavond.

In zijn bijdrage prees prins Harry militairen om hun inzet. "Ik wil deze mannen en vrouwen eren die zoveel opgeven. Van tijd met hun familie tot gemiste verjaardagen en zelfs geboortes. Sommige van hen zijn ledematen verloren, anderen hun leven. Daarom heb ik de Invictus Games opgericht - om gewonde militairen een platform te geven waar ze kunnen uitblinken en hun veerkracht kunnen tonen."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--