Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gaat Harry werken voor Amerikaanse bank?

13 februari 2020 · Leestijd 2 min

Nu prins Harry een stapje terug heeft gedaan binnen het Britse koningshuis, is de vraag wat hij en zijn vrouw met de rest van de tijd gaan doen. De hertog van Sussex zou onder meer in gesprek zijn met de financiële sector en met de Amerikaanse bank Goldman Sachs, zegt een ingewijde in Daily Mirror.

Prins Harry zou al in november met de bank rond de tafel zijn gaan zitten, net voordat hij en Meghan bekendmaakten geen 'senior royals' meer te willen zijn. De Amerikaanse bank Goldman Sachs zou zijn gastsprekers niet betalen voor hun bijdrage, maar door hun naam te verbinden aan het merk zouden ze wel flink kunnen verdienen aan een samenwerking.

Harry en Meghan waren vorige week al aanwezig bij een evenement van een andere grote bank in Miami. Het koppel kreeg daar naar verluidt meer dan 500.000 dollar voor betaald.

De twee verblijven sinds een paar weken in hun nieuwe thuisland Canada. De Sussexes verdelen hun tijd tussen Noord-Amerika en Engeland.

Inmiddels is er ook meer duidelijk over het andere werk dat Harry eventueel gaat doen. De prins zou ingezet worden als gastspreker voor de online interviewserie Talks at GS. Hij zou met name de onderwerpen mentale gezondheid en de behoeften van militaire veteranen willen behandelen. Dit meldt Reuters.

Harry is niet de eerste bekendheid die deze rol bij Goldman Sachs op zich neemt. Zo was zijn vriend David Beckham eerder al te zien in de interviewserie.

De prins zou al in november met de bank rond de tafel zijn gaan zitten, vlak voordat hij en zijn vrouw Meghan bekendmaakten geen 'senior royals' meer te willen zijn. Goldman Sachs zou zijn gastsprekers niet betalen voor hun bijdrage, maar door hun naam te verbinden aan het merk zouden ze wel flink kunnen verdienen aan de samenwerking.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--