Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Voorproefje interview prins Harry: 'Ik wil een familie, geen instituut'

2 januari 2023 · Leestijd 2 min

Prins Harry hoopt op verzoening met zijn familie. "Ik zou graag mijn vader terug willen hebben. Ik zou graag mijn broer terug willen hebben", zegt de hertog van Sussex in een interview met ITV. Het interview wordt komende zondag uitgezonden, twee dagen voordat Harry's boek 'Spare' verschijnt.

De uitspraken van Harry zijn te horen in een korte trailer voor het interview. "Ik wil een familie, geen instituut", zegt de prins ook over de koninklijke familie. Volgens hem had zijn vertrek uit Groot-Brittannië nooit zo hoeven gaan zoals het nu is gebeurd. De hertog van Sussex zegt daarnaast dat niemand binnen de familie berouw heeft getoond of een poging heeft gedaan tot verzoening. "Op de een of andere manier vinden ze het beter om de vijand te blijven."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Nog een interview

Komende zondag is ook het gesprek te zien dat prins Harry gaf aan het CBS-programma '60 Minutes' met Anderson Cooper. In een fragment uit dit interview zegt Harry dat hij probeerde zijn gesprekken met de Britse koninklijke familie privé te houden.

De prins voelde zich echter genoodzaakt om er publiekelijk over te spreken nadat er allerlei verhalen in de tabloids verschenen. "Elke keer als ik het privé probeerde te houden, waren er weer lekken en werden er verhalen over mij en mijn vrouw gefabriceerd. Het familiemotto is nooit klagen, nooit uitleggen, maar het is maar een motto."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Dergelijke uitspraken deed de prins eerder ook al in de Netflix-documentaire 'Harry & Meghan', die vorige maand verscheen.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--