Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo vroeg prins Harry Meghan Markle ten huwelijk

2 september 2023 · Leestijd 3 min

Prins Harry trouwde op 29 mei 2018 met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Voorafgaand aan hun sprookjeshuwelijk ging de Britse prins op een knie voor zijn geliefde. Zo vroeg prins Harry Meghan Markle ten huwelijk.

Het liefdesverhaal van prins Harry en Meghan Markle kan zo uit een sprookjesboek komen. De twee ontmoeten elkaar in 2016 via een gemeenschappelijke kennis Markus Anderson. Ze zien elkaar eerst vooral in het geheim om te ontdekken wat ze voor elkaar voelen. Zodra de vlinders beginnen te groeien en de gevoelens wederzijds blijken te zijn, wordt het stel steeds vaker samen gezien. 

Toen de pers lucht kreeg van de relatie van prins Harry en Meghan, werd het nog een hele kluif om de paparazzi te ontwijken. Iedereen wilde de eerste zijn die het kersverse stel op de gevoelige plaat vastlegde. 

'Voor het eerst' samen naar buiten 

In september 2017 besluit het stel dat het tijd is om officieel samen naar buiten te komen. Harry en Meghan bezoeken samen de Invictus Games die in dat jaar in Toronto, de stad waar Meghan woont voor de opnames van de serie Suits, plaatsvinden. 

Lees verder onder de foto. 

Harry_en_Meghan.jpg
Prins Harry en Meghan Markle bij hun eerste 'date' buiten de deur.

Het aanzoek 

Wanneer prins Harry nu op zijn knie ging weten we niet precies. Maar we weten dankzij hun Netflix-documentaire 'Harry & Meghan' wél hoe het aanzoek er uitzag. In de docu-serie vertelt prins Harry dat hij in de tuin van hun eerste woning Nottingham Cottage een rond kleedje had neergelegd en daar omheen vijftien elektrische kaarsen had neergezet. 

Voor de zekerheid had prins Harry Meghan's hond Guy meegenomen naar beneden. "Als een soort gijzelaar voor het geval dat, want hij had iets aan zijn poten waardoor hij niet weg kon lopen," grapt de prins in de Netflix-serie die een uniek inkijkje geeft in het romantische en hectische leven van hem en zijn vrouw Meghan.

Lees verder onder de foto. 

Harry en Meghan verloving
Prins Harry en Meghan Markle kondigen in 2017 hun verloving aan.

Uiteraard zei Meghan ja. "Hij zat daar op zijn knie en kon alleen maar ja zeggen. We waren zo gelukkig en verheugd," zegt Meghan in de docu-serie. 

Een intiem verlovingsfeest 

Aangezien het nog strikt geheim is dat de twee zijn verloofd, werd de verloving in besloten kring gevierd. Vriendin Lucy klapt in de docu-reeks uit de school: "Het feest had een dierenthema, iedereen droeg een dieren-onesie. Harry en Meghan gingen samen als pinguïn, omdat die blijkbaar hun hele leven samen blijven." Enkele weken later kondigen ze officieel hun verloving aan. Wat een zoet verhaal! 

Foto's: ANP

Precies 4 jaar geleden: De mooiste trouwfoto's van Harry en Meghan

Lees ook over:

Precies 4 jaar geleden: De mooiste trouwfoto's van Harry en Meghan
Foto's: Harry en Meghan poseren en tonen verlovingsring

Lees ook over:

Foto's: Harry en Meghan poseren en tonen verlovingsring
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--