Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry over ervaring in leger: "heeft me gemaakt tot wie ik nu ben"

11 november 2021 · Leestijd 2 min

Prins Harry heeft woensdagavond met zijn vrouw Meghan het Salute to Freedom-gala voor oorlogshelden in New York bijgewoond. De prins was zoals verwacht niet gekleed in uniform, maar had wel een aantal van zijn medailles opgespeld. Zowel Harry als Meghan droegen ook een rode klaproos.

Voorheen zou de Britse prins als oud-militair een uniform dragen dat hoort bij dergelijke evenementen, maar dat mag zonder zijn titels niet meer. Harry raakte zijn titels kwijt nadat hij en zijn vrouw bekendmaakten geen 'senior royals' meer te willen zijn.

De prins reikte op het gala medailles uit aan vijf militairen die betrokken waren bij Amerikaanse missies. Ook gaf Harry een toespraak over zijn eigen tijd in het leger. De prins werd twee keer als militair uitgezonden naar Afghanistan.

"Mijn ervaring in het leger heeft me gemaakt wie ik nu ben, en ik zal altijd dankbaar zijn voor de mensen met wie ik heb gediend", zei de prins. "Maar in de oorlog zie en ervaar je ook dingen waarvan je hoopt dat niemand dat zou hoeven doen."

harry_leger_2.jpg

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--