Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry treedt op het ijs in de voetsporen van Queen Elizabeth

21 november 2023 · Leestijd 2 min

De Britse prins Harry was maandagavond samen met Meghan aanwezig bij een ijshockeywedstrijd in de Canadese stad Vancouver. Daar deed de prins iets dat zijn oma ook ooit deed.

Harry kwam het ijs op voor de ceremoniële 'puck-drop', zoals dat in het Engels heet. Hij gooide de puck voor de twee spelers van beide teams op het ijs, waarna de wedstrijd tussen de Vancouver Canucks en San Jose Sharks kon beginnen. 

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Queen Elizabeth

Harry's oma Elizabeth deed ook ooit zo'n puck-drop. Precies 21 jaar geleden was zij het die de puck mocht laten vallen tijdens de wedstrijd tussen de Vancouver Canucks en San Jose Sharks. De inmiddels overleden koningin bezocht Vancouver tijdens een elfdaagse tournee door Canada ter ere van haar gouden jubileum destijds.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Invictus Games

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn naar Canada gevlogen, mogelijk vanwege de vermeende "chaos" achter de schermen bij de Invictus Games. Vorige week werd bekend dat twee leden van het managementteam zijn "ontslagen om onduidelijke redenen", meldt de Britse krant The Mirror. Het evenement voor veteranen die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt tijdens hun diensttijd in het leger vindt in 2025 plaats in Vancouver en Whistler.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--