Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry reist zonder zijn gezin door Afrika

23 augustus 2022 · Leestijd 2 min

Prins Harry heeft in zijn eentje een bezoek gebracht aan Rwanda. De hertog van Sussex had in het Afrikaanse land onder meer een ontmoeting met president Kagame, die een foto van hen samen deelt op Twitter.

De president van Rwanda ontving prins Harry in het kader van zijn werk als president van African Parks, een non-profitorganisatie die zich inzet voor natuurbehoud in Afrika.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Harry ging ook langs bij het Kigali Genocide Memorial. Hier betuigde hij zijn respect aan de slachtoffers van de genocide tegen de Tutsi's. In 1994 werden zo'n 500.000 tot 1 miljoen Tutsi's en gematigde Hutu's vermoord door twee Hutu-milities. Zij werden uiteindelijk gestopt door de rebellenbeweging die werd geleid door de huidige president Paul Kagame, die sinds 2000 in functie is.

Mozambique

Vorige week werd prins Harry al gespot in Mozambique. Daar verbleef hij drie dagen in Vilanculos Beach Lodge, een luxe resort aan de zuidkust. De prins zou in Mozambique een ontmoeting hebben gehad met natuurbeschermers en filantropen. Volgens een woordvoerder van African Parks ging hij met hen op pad naar de ongerepte Bazaruto-archipel, een groep eilanden langs de kust, die beheerd wordt door de natuurorganisatie.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--