Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry slachtoffer van nepbelletje

11 maart 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry lijkt het slachtoffer te zijn geweest van een neptelefoontje. Twee mannen hebben zich voorgedaan als klimaatactiviste Greta Thunberg en haar vader en met de hertog van Sussex gebeld. Zij deelden een telefoongesprek online waarop een stem te horen is die inderdaad lijkt op die van Harry. Een woordvoerder van de prins weigerde aan The Sun op de kwestie te reageren.

Het duo zegt op 31 december en op 22 januari naar de prins te hebben gebeld in zijn woning in Canada. De opnames van een van de gesprekken werd op YouTube en Facebook gedeeld.

In het fragment is te horen hoe 'Harry' vertelt dat het een moeilijke beslissing was om een stapje terug te doen binnen het Britse koningshuis. "Maar het was de juiste beslissing voor ons gezin. De juiste beslissing om mijn zoon te beschermen. Ik denk dat er heel veel mensen op de wereld zijn die dat begrijpen en de beslissing om ons gezin op de eerste plaats te zetten respecteren."

Prins Andrew

Ook werd hem gevraagd naar het schandaal rond zijn oom prins Andrew en zijn vriendschap met Jeffrey Epstein. "Daar heb ik heel weinig over te zeggen", reageerde hij. "Maar wat hij wel of niet heeft gedaan staat totaal los van mij en mijn vrouw."

Hoewel een woordvoerder van de prins weigerde te bevestigen of te ontkennen dat het om Harry gaat, zeggen ingewijden dat het aannemelijk is dat de prins met Greta zou hebben gesproken. Ook voor Harry is klimaatverandering een belangrijk punt op zijn agenda.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--