Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry: sociale media hadden rol in bestorming Capitool

23 januari 2021 · Leestijd 2 min

Volgens prins Harry had de verspreiding van desinformatie via sociale media een grote rol in de bestorming van het Capitool in Washington eerder deze maand. "We hebben keer op keer gezien wat er gebeurt als de werkelijke gevolgen van verkeerde informatie buiten beschouwing worden gelaten. Er is geen manier om dit te bagatelliseren", zegt hij in een interview met Fast Company.

Harry spreekt zich al langer uit over de negatieve impact van social media. Hij vindt dat de digitale wereld vanuit een humanitair oogpunt "hermodellering" nodig heeft. Als voorbeelden van hoe desinformatie kan leiden tot een humanitaire crisis noemt hij onder meer de genocide in Myanmar en de verwoesting van de Amazone.

Volgens de prins zijn sociale media vergelijkbaar met het idee van een "openbaar plein", waar iedereen zijn ideeën kan delen, maar waarbij vangrails ook van belang zijn, om de techreuzen verantwoordelijk te kunnen houden. "Ik denk dat het verkeerd is om te zeggen dat je moet kiezen tussen vrijheid van meningsuiting of een betrouwbare digitale wereld. Ze sluiten elkaar niet uit."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--