Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry speelt potje polo voor goed doel

20 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Prins Harry heeft donderdag meegedaan aan een polotoernooi in Aspen in de Amerikaanse staat Colorado. Met het toernooi wordt geld opgehaald voor Sentebale, een niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen in het zuiden van Afrika.

Harry richtte Sentebale in 2006 op met prins Seeiso van Lesotho. Sentebale houdt zich bezig met armoedebestrijding en slachtoffers van hiv en aids. Naast Lesotho is de organisatie ook actief in Malawi en Botswana.

Journalist Omid Scobie - volgens de Britse krant Daily Express een goede bekende van Harry en zijn vrouw Meghan - maakte de komst van de royal naar Aspen op Twitter bekend. Ook meldt hij dat Harry een deel van de royalty's van zijn volgend jaar te verschijnen memoires aan Sentebale wil schenken. Volgens Scobie zou het gaan om 1,2 miljoen dollar.

In een verklaring van de prins die Scobie bij zijn tweet heeft gevoegd laat Harry weten het geweldig te vinden dat hij Sentebale financieel kan steunen. Ook schrijft hij blij te zijn dat hij bij het toernooi aanwezig kan zijn. Verder meldt Harry dat hij nog meer schenkingen zal doen aan diverse goede doelen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--