Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry spreekt zich uit over aanpak racisme

10 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry vindt het belangrijk dat iedereen een actieve rol aanneemt in de strijd voor raciale gelijkheid. Dat zegt hij maandag in Good Morning America, zo is te zien in een clip die voorafgaand aan het gesprek werd gedeeld.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Harry sprak voor de uitzending eerder via videoverbinding met activist Rashad Robinson over systematisch racisme en ongelijkheid. Het werken tegen raciale ongelijkheid is volgens de prins niet alleen aan "de zwarte gemeenschap", maar "aan elk persoon die nu op deze planeet leeft".

Lees verder onder de video.

Het probleem is zo groot, dat goede doelen alleen het niet op kunnen lossen, stelt Harry. Wanneer organisaties gaan helpen, is er vaak al te veel gebeurd. "Het probleem bestaat dan al, het probleem is dan al te groot. Zoals ik eerder ook al tegen je zei, het is net alsof je met een emmer water komt aanzetten bij een bosbrand. We moeten naar de kern van het probleem kijken, naar de bron van het probleem en het daar oplossen."

Volgens Robinson hebben Harry en zijn vrouw Meghan zich ook achter de schermen veel ingezet voor de zwarte gemeenschap. Zo riep Harry volgens hem mensen op om hun steentje bij te dragen. "Hij nodigde mensen uit voor een kans om deel te nemen aan het maken van een verschil."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--